Predstavitev naše kmetije in dejavnosti

Podgorelcevi

Kmetija Podgorelec


Na kmetiji Podgorelec živimo in delamo skupaj 3 generacije in nadaljujemo s tradicijo naših prednikov. Tudi četrta generacija že pridno opazuje, kako poteka delo na kmetiji 🙂


Nahajamo se v južnem delu Ribniške doline (vas Prigorica). Kmetija obsega 30 hektarjev zemlje. Polovico predstavljajo gozdovi, drugo polovico pa njive, travniki in pašniki. Že od nekdaj se ukvarjamo z govedorejo, v zadnjem času s pašno. Poleg goveda imamo tudi koze, prašiče in kokoši. V zadnjih letih pa vse več pozornosti namenjamo pridelavi žit. Pridelujemo piro, proso, pšenico, konopljo in ječmen. Žit ne škropimo, njiv pa ne gnojimo z umetnimi gnojili, temveč le z domačim hlevskim gnojem. Vsa žita so naravno sušena. Moke meljemo sproti v manjših količinah z mlinom na kamne. V letošnjem letu pa smo kupili tudi stroj za luščenje pire tako, da jo sedaj oluščimo sami.

offer-img01

Nekaj številk

Nekaj informacij o nas v številkah.
50+
Zadovoljnih strank
1+
Let izkušenj
30%
Naravno in domače
1+
Različnih izdelkov

Naše prednosti

Preverjeni Izdelki

Vsako leto dobivamo nove stalne stranke, ki so nam zveste in kupujejo naše izdelke ter proizvode. Ohranjamo visoko kakovost in glede na povpraševanje in odzive kupcev dodajamo nove proizvode.

Varen nakup in dostava

Vse izdelke lahko vidite, preizkusite in kupite na naši kmetiji v Dolenji vasi. Prav tako pa vam lahko izdelke tudi hitro, varno in zanesljivo dostavimo na vaš naslov, po celi Sloveniji.

Kvalitetni domači izdelki

Naši izdelki so vsi pridelani in izdelani doma. Ročno pobiramo čaje in jih sušimo, moke sproti meljemo na majhen mlinček ... Njiv ne škropimo z umetnimi gnojili ali drugimi sredstvi.